Efter att ha blåst omkring i skid- och pulkbacken halva dagen och sedan avslutat med en kvällspromenad då förkylningen hindrar mig från löpning, så blev vi sugna på choklad här hemma. Vi använde hasselnötsmixet som blev över när jag jag gjorde hasselnötsmjölk igår. Gillar när man kan använda alla delar så att inget förspills.

20160221_202019

Vi mixade 3 dl hasselnötsmjölk, 9 msk kakao, 6 msk kaffe, 30 dadlar, 1,5 tsk vaniljpulver och ca 50 gram smör. Man kan låta smeten stå i kylen en stund så blir det lättare att rulla i kokosen sen. Låt stå i kylen en stund till efter rullningen så blir de lite fastare.

Edit: Det funkade bra så här men kanske lite mjuka. Man kan med fördel öka 1 dl på hasselnötsmjölet eller komplettera med 1 dl annat typ mandelmjöl eller kokos.

Bäst att kurer den här förkylningen nu så jag kan träna till veckan.

After being blown around in ski and sledding hill for half the day and then finished up with an evening walk when the cold prevents me from running, we were hungry for some chocolate at home. We used the hazelnut left overs from when I did I hazelnutmilk yesterday. I like it when I can use all the parts so that nothing is wasted.

We mixed 3 cup of hazelnutflour, 9 tablespoons cocoa, 6 tablespoons of coffee, 30 dates, 1.5 tsp vanilla powder and about 50 grams of butter. You can let the batter stand in the fridge for a while so it becomes easier to roll. Let stand in the refrigerator for a while after rolling and they will become a little firmer.

It worked well like this, but maybe a bit soft. You can add another cup of hazelnut flour or add 1 cup different type of flour for example almond flour or coconut if you prefer that.

Best to cure this cold now so I can train this  week.

//Annika

 

 

Translate »